Ha létrehoztál a vállalkozásod számára saját Facebook profilt (ami nem a személyes profilod, hanem a cégedet reprezentálja), akkor előbb-utóbb remélhetőleg szükség lesz arra, hogy kiszervezd a Facebook admin feladatokat. Lehet olyan, hogy valaki ingyen is elvállalja a profil kezelését (pl. egy rajongói oldalnál), de gyakori az is, hogy hozzáértő szakember kezeli az oldaladat. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mindezt hogyan teszed. A cikkből kiderül, hogy hogyan történik a Facebook admin szerepkörök és jogosultságok kezelése helyesen.

Ha rosszul kezeled a Facebook fiókod, extrém esetben még az is előfordulhat, hogy soha többé nem tudsz hozzáférni a céges Facebook profilodhoz.

Jogosultságok biztosításának technikai lépései:

Először is nézzük meg, hogy hol lehet a Facebook-on belül ezeket a jogosultságokat biztosítani mások számára.

Menj a céges Facebook profilodba. Itt adminisztrátori szintű jogosultságokkal kell rendelkezned. Amennyiben ilyen a jogosultsági szinted, csak akkor fogsz tudni hozzáadni másokat is bármilyen szerepkörben az oldaladhoz.

Az oldal tetején kattints a > Beállítások  feliratra, majd a bal oldalsávban a > Szerepkörök az oldaladon fülre kattintva el is érheted az > Új szerepkör kiosztása az oldaladhoz lehetőséget.

Amennyiben itt elkezded gépelni a neveket automatikusan felkínálja neked az ilyen nevű Facebook profilokat és ebből a listából ki tudod választani azt, akinek a jogosultságokat adni szeretnéd.

Ezt követően már csak ki kell választani, hogy milyen szintű jogosultságokat szeretnél adni ennek a személynek, majd rákattintasz a >Hozzáadás gombra és készen is vagy.

Még egy fontos dolog: a felkért személynek a kérést el kell fogadnia, csak ezt követően képes ténylegesen is kezelni a profilt.

Milyen jogosultsági szintek vannak a Facebook admin szerepkörök kiosztásánál?

Az oldalakat kezelők számára hatféle szerepkör van. Amikor létrehozol egy oldalt, automatikusan te válsz az oldal adminisztrátorává, ami azt jelenti, hogy csak te tudod megváltoztatni, hogy néz ki az oldal, illetve csak te tudsz az oldal nevében bármit közzétenni. Csak az adminisztrátor rendelhet hozzá szerepköröket és módosíthatja mások szerepkörét.
Fontos tudni, hogy több személy is betölthet szerepkört ugyanazon az oldalon, de mindegyiküknek saját személyes Facebook-fiókkal kell rendelkeznie.
Az alábbi táblázat ismerteti az oldalaknál használható 6 szerepkört (sorok) és jogosultságaikat (oszlopok):
Adminisztrátor Szerkesztő Moderátor Hirdető Elemző Élőadás-közreműködő
Az oldalra vonatkozó szerepkörök és beállítások kezelése
Az oldal szerkesztése és alkalmazások hozzáadása
Bejegyzések létrehozása és törlése az oldal nevében
Élő adást indíthat az oldal nevében mobileszközről
Üzenetek küldése az oldal nevében
Válaszadás az oldalra írt hozzászólásokra és bejegyzésekre, illetve azok törlése
Emberek eltávolítása és kitiltása az oldalról
Hirdetések létrehozása
Az elemzési adatok megtekintése
Az oldal nevében bejegyzést közzétevő személy kilétének megtekintése

Miért ne adj soha senkinek Facebook admin (adminisztrátori) jogosultságokat?

Mint fentebb is említettük, egyedül az admin adhat hozzá, módosíthat vagy törölhet szerepköröket a Facebook profilon belül. Amennyiben tehát valakit admin-ná teszel, akkor számolnod kell azzal, hogy onnantól a Te szerepkörödet is módosíthatja, szerkesztheti, más embereket is hozzáadhat az oldaladhoz, akiket esetleg admin-ná tehet. Extrém esetben az is előfordulhat, hogy visszavonja az adminisztrátori jogosultságodat és kitesz a saját oldaladról.
Ezért lehetőleg az adminisztrátori jogosultságokat tartsd meg a magad számára.
Forrás:
Az oldal részben a Facebook Súgóközpont adataiból származik. Javasoljuk, hogy a Facebook Súgóban a legfrissebb állapotot olvasd el.

Szeretnéd ha neked is segítenénk a Facebook, vagy más közösségi oldalad kezelésében?

KATTINTS IDE A BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT

vagy

ÍRJ NEKÜNK lent!

1124, Budapest
Lejtő út 26/A.
+36 30 92 93 473

info@andijung.hu
www.andijung.hu

Add meg az adataidat és írd le, hogy milyen szolgáltatás érdekel. Hamarosan jelentkezünk. Köszönjük az érdeklődésedet!